Ny bänkskiva till köket

Att sätta in ett nytt kök är inte att tala om hemma, då det kostar ca 200000 att fixa allt som kommer till. Bara köket kostar kanske 120, sen tillkommer vitvaror och nytt golv på 70kvm etc. Eftersom vi är hyfsat långsiktiga så gör vi inte som de flesta andra och belånar huset såfort något ska göra.  När jag blir pensionär tänkte jag vi ska lägga pengar på annat istället, så vi satsar på amortering.

Men tillbaka till kritan, något måste man ju göra. Går inte leva med samma gamla tråkiga i alla år. Det första vi gjorde förra året var att byta kakel, det tog emot lite först då man inte är snickare och polaren säger att väggen troligtvis kommer följa med. Mycket riktigt så fick jag ta Feinen och såga ut väggen, men det var faktiskt en baggis. Dit med nytt gips, köpte mindre takplattor som var skitbra och smidiga för det ändamålet. Själva kaklandet var lättare än vad jag trodde, men ville ändå ha med polaren som stöd ifall man fastnade i något moment. Summa 3000 för hela faderullan. Lite ny sockelfärg och handtag på det för en tusenlapp till och köket fick en look som håller i några år till.

Vi är dock inte helt nöjda utan vill byta bänkskiva också, klart man skulle gjort det innan man kaklade, men lätta att vara efterklok. Bara fogen som behöver bytas så ingen större fara på taket. Vi har fastnat och tänker köpa bänkskiva från LG Collection har vi bestämt iaf, så långt har vi kommit nu. Virr varr är ju en klassiker men tyvärr passar den nog inte till vårat kök.  Tror det lutar åt en i Quartz.